Vi på Solarplexius arbetar hängivet för våra kunder under dessa utmanande tider.
Alla våra leveranser behandlas under normal tidsram. Stanna hemma. Var försiktig

                                                


 

Plastskivor för dina behov

Solarplexius tillhandahåller ett brett sortiment av olika typer av plast för industri, vård & omsorg, byggnation, hem mm . Vi kan även specialbearbeta efter dina önskemål av former, mått och dimensioner. Material som vi erbjuder är Polycarbonate, PETG, ABS samt PC/ABS.

Vad är polykarbonat (PC)?

Polykarbonat

(PC) är en termoplast med exceptionell hållbarhet. Polykarbonat används främst till butiksfönster och dörrfönster men även ofta till olika typer av skydd som ska vara stöt-, spark- och slagtåliga, den används också bland annat till visir, ishockeyrinkar och andra miljöer där produkter behöver vara hållbara tåliga samt skyddade. Polykarbonat – PC är en av de mest användbara plasterna, tack vare kombinationen väderbeständighet och extremt stor slagseghet även vid låga temperaturer. Naturfärgen är glasklar men går att få i varierande toning. PC är en termoplast med exceptionell hållbarhet.

Polykarbonat VS plexiglas

Polykarbonat är lätt att förväxla med plexiglas Plexiglas är dock en akrylplast som är sprödare än det sega polykarbonatet. Man kan skilja materialen åt genom att bända dem. Plexiglaset kommer då brytas av medan polykarbonatet böjs. Polykarbonat är okrossbart.

 

Fördelar
PC har en stor styvhet, drag- och böjhållfasthet samt är mycket slagfast. Det är dimensionsstabilt och har utmärkta dielektriska egenskaper. PC är resistent mot svaga syror, alifatiska kolväten, paraffin, alkoholer (förutom metanol), oljor och fetter. Polykarbonat är möjligt att varmbocka samt formgjuta.

Transparent

Tjocklek 0,75-20mm
✔ Uv-beständig polycarbonat för utomhusbruk
✔ Blockerar UV-strålar
✔ Vanlig transparent polycarbonat
✔ Repfri transparent polycarbonat
✔ Highvision transparent polycarbonat
✔ Värmeavvisande polycarbonat

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

✔ INDUSTRI -Robotceller, Industriskydd, Maskingskydd, Installationsdelar, Skyddsräcken, Avskärmingar, Tvätthallar, Påkörningsskydd m.m.
✔ BYGGNADER -Skyddsplast, Inbrottsskydd, Räcken, Fallskydd, Väggskydd, Dörrskydd, värmeskydd, fasader etc.
✔ FORDON -Maskinrutor, Racebilsrutor, Båtrutor, Ersättningsrutor
✔ ISHALLAR -SHL Godkänd highvision plast, Reklamskydd och mycket mer!


SMITTSKYDDSSKÖLDAR

Med lucka

Vår nya smittskyddssköld är ett stabilt smittskydd i Makrolon som monteras utan verktyg. Den 12 mm tjocka basplattan säkerställer att smittskyddsskölden står stabilt.
Skölden ger skydd mot bakterier & luftburna virus. Enkel snygg design. Levereras i två delar för enkel montering.

Alla fristående sköldar på fot har shoppinglucka centrerat i nederkant. Detta för att underlätta hantering av dokument osv.

Beställ här Läs mer

Beställ från SpecialPlastic idag!

Kontakta oss!