Vanliga frågor

Finns det rutor till min bil?

Ja, vi har till de flesta förekommande bilmärkena och modellerna på marknaden. Hittar du inte din bilmodell så kontakta oss. Spelar det någon roll vilken sida som är ut och in? Nej, det finns ingen fram eller baksida på Solarplexius solskydd.

Finns det flera färger?

Nej.

Hur mörka är de?

Mörka utifrån, lätt tonade inifrån. Fungerar som ett par solglasögon, man ser ut men inte in.

Är rutorna anpassade för just min bilmodell?

Alla våra rutor är speciellt anpassade för varje bilmodell. Ingen modifikation på varken rutor eller bil är nödvändig.

Om jag sätter rutorna i dörrarna i baksätet följer rutorna med ner när jag vevar ner dem?

Det går att öppna rutan men skivorna kommer inte att följa med ner, det är dock mycket enkelt att montera och demontera dem (Se film) För de flesta är detta inte ett problem, då de väldigt sällan eller aldrig har behov att öppna rutorna i baksätet. Runt 80% av våra kunder beställer med passagerarrutorna övriga 20% köper enbart för bagage utrymmet

Går det betala mot faktura?

Ja, vi använder oss av Klarna. När du väljer det som betalalternativ har du 14 dagar på dig att betala.

Om jag har en baklucka där man kan öppna glasrutan fungerar det med rutorna då?

Ja, för bilar med separat öppningsbar bakruta är Solarplexius anpassat för detta. Funktionen med att öppna kommer kvarstå med Solarplexius monterat.

Hur lång är leveranstiden?

Vi skickar i regel din order nästkommande arbetsdag. Sedan tar postgången i normala fall 1-3 dagar. Skulle du inte inom en vecka ha fått dina varor levererade, kontakta vår kundtjänst.

Går det att specialbeställa efter mått

Ja, det går att göra specialanpassade rutor efter dina önskningar. För att få pris och information kontakta vår kundtjänst. Max mått på specialbeställningar är 2050x1550mm. Vi har även tillgång till transparent, uv-beständig och reptålig polykarbonat.

Behöver jag göra någon åverkan på bilen för att montera rutorna?

Nej, du behöver inte absolut inte göra någon åverkan för att montera rutorna.

Kan jag böja rutorna hur mycket som helst utan att de går sönder?

Du kan böja Solarplexius rutorna extremt mycket. Materialet är okrossbart och de kommer aldrig att spricka.

Hur monteras listerna?

De är anpassade för enklast möjliga montering till de olika bilmodellerna. En installationsmanual medföljer i din leverans.

Spåra ert paket!

När vi har packat din order kommer du få ett e-mail med ett spårningsnummer. Ladda ner PostNords app för att lätt spåra ert paket så ni kan hålla koll på leveransen. Ladda ner den här

 

Före ditt köp

Rätt bilmodell

Var noggrann med att välja rätt bilmodell samt årsmodell. Vissa bilar finns i olika typer av karosser men med samma namn. Se artikelbilderna som finns kopplade till varje bilmodell för att se skillnad. Det kan även förekomma karossbyte under vissa år, dvs. att det finns två olika karosser av samma bil. Var noggrann med att välja rätt modell. Vid eventuella frågor angående vilken bil du ska välja, kontakta oss på 013-87041 så hjälper vi dig.

 

Innan montering

Kontrollera leverans

Kontrollera så din leverans inte är skadad. Vid eventuella skador på paket dokumentera detta med fotografi. Öppna paketet och kontrollera så inga av skivorna är skadade.

Tvätta dina bilrutor

Torka av dina bilrutor på insidan noggrant. Använd gärna fönsterputs och en fiberduk. Se till att rutorna du tvättat är torra innan du börjar montera Solarplexius.

Kontrollera rutorna

Kontrollera att de levererade Solarplexius rutorna överens stämmer med din bilmodell. Håll Solarplexius rutan mot ditt bilfönster på insidan och se så det har samma form. Tänk på att formen kan skilja på in och utsidan av bilrutan.

Skydda bilens inredning mot repor vid montering

För att motverka skador på bilens inredning runt om rutorna tycker vi man bör sätta en skyddstejp på inredningen. Förslagsvis en vanlig maskeringstejp som är enkel att dra bort när montering är klar. Detta för att motverka att du eventuellt skadar inredningen när du böjer in Solarplexius rutorna vid montering.

Youtube

Besök Solarplexius youtube kanal. Där kan du se monteringsfilmer för olika bilar, tips & trix för att göra en snabb och enkel installation. Solarplexius Youtube

Montering

Läs medföljande monteringsanvisning innan du börjar.

Använd de medföljande handskar för att förhindra fingeravtryck och fettfläckar.
Välj en ruta att börja med, dra sedan sakta av skyddsfolien för att förhindra statisk elektricitet.


Vid montering av skivorna, måste de i regel böjas lätt för att komma in bakom bilens ordinarie inredning. Observera att skivorna går att böja hur mycket som helst utan att gå sönder. Börja i det djupaste hörnet av rutan och böj sedan in skivan av resterande del av rutan. Gör sedan samma sak med resterande rutor. Ingen demontering av bilens inredning är nödvändig.

Fastsättning av lister

Efter montage dras skyddsfolien bort från tejpen som sitter på de bifogade plastlisterna. Se till att rutan är centrerad och att det inte är några ljusgenomsläpp. Skjut därefter den platta delen på de bifogade listerna in emellan skivan och klädseln så att den tjockare delen på listen vilar mot klädseln. Klistret skall klistras mot Solarplexius skivan.

Har du frågor?

Har du frågor eller funderingar kring företaget eller våra produkter så tveka inte att höra av dig till oss. Du når vår kundtjänst på:

013-870 41

Vi kan hjälpa dig med dina frågor! Du kan göra din beställning direkt via vår kundtjänst.

Kontakta Kundtjänst

Lystring hundägare!

Den stigande värmen blir snabbt en fara för din hund som befinner sig i bilen. Med solskydd från Solarplexius minskar du temperaturen och underlättar för din fyrbenta vän.

Skydda husdjur

Hitta solskydd för min bil

Lägg din order redan nu för att minska risken för inbrott och slippa obehagliga temperaturer i bilen när solen lyser.

Hitta pris för min bil